Mäktiga fall

Börje Salming, Niagarafall och landet som också har älgar – japp, du gissade rätt. Jag är i Toronto. Två nätter på hostel i denna fina stad. Som en blandning mellan Sverige och New York. Väldigt höga byggnader här. Jag kom som en stormvind i förrgår. Eller rättare sagt det var snöstorm när jag kom och igår när jag tog tåget till Niagarafallen var det så hårda vindar att jag nästan lyfte från marken. Men fallen var häftiga att se. Mäktigt!


Det går att åka tåg, buss eller bila själv dit, tar lite över två timmar med tåg som var supersmidigt och billigt, 77 kronor tur och retur. Allt är billigt här i jämförelse med Island. Island, det var kvalitet i allt, även souvenirerna. Till exempel yllekläder och böcker. Väldigt smakfullt. Eftersom jag bara reser med handbagage så bidde det inte shopping, bara ett litet bokmärke med deras fågel.

Väl i Toronto, var cannabisdoft det första jag kände på tågstationen. Och på stan och vid taxibilar. De gjorde medicinskt bruk lagligt redan 2001 och för alla andra 2018. Det var ändå så många som använde och polisen kan nu använda sina resurser till annat.

Tillbaka till Niagarafallen, när tåget var framme vid busstationen fick vi hoppa på en gratisbuss till fallen, 4 km. Kanon! Ville vi åka tillbaka kostade det 100 kronor. Jo, jag var en av de få som promenerade tillbaka. De pengarna fick jag en god soppa för istället. För jag reser på budget, alla onödiga utlägg tas bort.

Fallen är flera stycken, och här möts Canada och USA. Broar som skiljer. En heter Regnbågsbron. Se, fler regnbågar! Kom även och tänka på Gilead och Handmaids tale vid broarna, hur de rymde mot friheten i Kanada…

Niagarafallen har varit populära bland turister i hundratals år och det har byggts hotell och nöjesanläggningar. Mycket var stängt nu men jag kollade in restauranger, casino och shopping. Av en tjej på en skönhetssalong jag gick förbi, fick jag en gratisexempeltvål med citrongräs – luktar jättegott. Hon förbarmade sig över mina ögon också och smetade kräm över och under. Oj så vacker jag blev. Inga bildbevis dock 😊

Väl tillbaka i Toronto åt jag jättegott på en veganrestaurang efter att ha kollat en Netflixserie om de otroliga fördelarna med veganmat. En tvillingstudie, och vilka resultat! Mer grönsaker från och med nu!

I natt sov jag gott trots att jag delade rum med tre andra tjejer, inte någon som helst attack från deras sida. Vaknade utvilad, ja Gustav du har rätt, jag hade rört massor på mig så jag var riktigt trött och sov gott 😊.

Nu är jag på flygplatsen igen. On the go. Next destination.

Innan jag tog tåget till flygplatsen hann jag kolla in Hall of fame ( Hockey), ok, jag gick inte in, så intresserad är jag inte. Men tog en bild till er. Henke Lundqvist syns utåt här.

Sedan gick jag till tågstationen och tog av mig kappa, överdragsbyxor och vinterskor, och gav dem till supertrevlig personal som ska ge dem vidare till en av de yngre kvinnliga hemlösa som brukar komma dit. Det känns bra. Och så blev jag bjuden på resan till flyget. Hur snällt som helst 😊 Tack!!

En av de roligaste sakerna med resor är ju alla underbara människor man möter. För som den introvert jag är utmanar jag mig att våga ta kontakt, och det finns många goda människor ❤️

Nu går resan söderut till värme. Cancun, Mexico. Vad jag inte räknat med är att flyget är försenat minst tre timmar och det förstör mina planer. Orutinerat, ja jag vet. Men jag tänkte komma fram på kvällen i god tid för att ta bussen till hotellet och sedan upp klockan tre i natt för en tidig utflykt till Chichen Itza. Och den är liksom redan bokad och betalad. Ja, det får lösa sig ☀️

Kram – ha en underbar dag 😊❤️🤗

Lämna en kommentar